Selecteer een pagina

Zonnepanelen, omvormers en montagesystemen

Solarama B.V. is dé zonnepanelen specialist en gespecialiseerd in opslagsystemen voor zonne-energie. 

Op deze pagina vindt u een selectie van zonnepanelen, omvormers, montagesystemen en opslagsystemen waar wij mee werken.

Monokristallijn Zonnepanelen 

Over het algemeen zijn Monokristal panelen zwarte zonnepanelen. Solarama past monokristal zonnepanelen toe met een zwarte omlijsting en totaal zwarte backsheet. De zonnepanelen zijn dan volledig zwart. Er zijn panelen leverbaar die zelfs helemaal geen frame hebben.

Een voordeel van deze zonnepanelen is dat rendement hoger is in vergelijking met polykristal zonnepanelen. Er wordt zo’n  20% meer rendement gehaald op monokristal panelen.
Om dit hogere rendementen te halen is er wel een duurder productie-proces nodig dan bij de polykristallijne zonnepanelen. Daardoor zijn deze zonnepanelen iets duurder. Het verschil is echter gering en daarom worden deze panelen het meest toegepast door Solarama.

Solarama kies er voor om alleen voor de hoogste kwaliteit zonnepanelen te gaan in All-Black.

Polykristallijn Zonnepanelen

Over het algemeen zijn polykristallijne zonnepanelen panelen met blauwe cellen aluminiumkleur frame en witte backsheet. Deze panelen zijn prijstechnisch het voordeligste en worden vaak bij projecten gebruikt waar ze niet direct in het zicht liggen. Solarama kan uiteraard poly-panelen met een zwart frame en zwarte backsheet leveren. Deze worden vaak bij grotere projecten gebruikt waar ze wel in het zicht liggen.

 

Zonnepanelen Omvormers

Het rendement van de zonnepanelen wordt mede bepaald door de omvormer. Een omvormer zet de door zonnepanelen geproduceerde gelijkstroom om in wisselstroom, die geschikt is voor het electriciteitsnet en elektrische apparaten.

Strings met de aangesloten panelen worden verbonden met de ingangen van de omvormer. Het aantal strings/panelen dat kan aangesloten worden varieert per omvormer. Solarama berekent welk type omvormer het meest geschikt is en het aantal panelen per string om een zo hoog mogelijk rendement te krijgen.

 

Montagesystemen

Bij onze montagesystemen voor zonnepanelen wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van onderconstructies van de fabrikanten K2, Schletter en Flatfix Fusion.

Voor pannen daken werken we met dakhaken die op de dakplaat/gording wordt geschroefd. Op deze manier worden de pannen en panlatten ontzien. Dit systeem is veel degelijker dan de panhaken van goedkopere click-fit systemen, waarbij de pannen en latten het hele gewicht moeten overbrengen naar de dakconstructie. De zonnepanelen montagesystemen zijn zeer divers zo zijn er onderconstructies voor golfplaten, bitumen, platte daken en open veld. Solarama biedt u de juiste oplossing voor uw gewenste situatie.

 

Optimized by Solaredge

Solar Edge maakt gebruik van een centrale omvormer in combinatie met power optimizers. Initiële valt de aanschaf van een SolarEdge oplossing meestal wat duurder uit dan gemiddeld. Deze investering moet u echter wel overwegen met het oog op de langere termijn (hoge garantie en prestatie van de zonnepanelen per paneel of twee panelen). Zeker in schaduwrijke omgevingen is dit misschien wel een van de mooiste oplossing voor een zonnepanelen installatie.

Er zijn Embedded optimizers van SolarEdge verkrijgbaar.
Deze zijn in de zonnepanelen van Phono Solar verwerkt. Naast de voordelen die SolarEdge u geeft is er nog een voordeel namelijk dat u flink in kosten bespaart, omdat er geen losse optimizers geplaatst hoeven te worden.
Dit scheelt u als snel zo’n €20,00 per paneel.

 

Opslag systeem

Solarama is een expert in het adviseren en plaatsen van opslag-systemen. Een opslagsysteem zorgt ervoor dat de ongebruikte energie die overdag door de zonnepanelen wordt opgewekt ’s avonds en ’s nachts gebruikt kan worden. Hierdoor stijgt het zelfverbruik van ongeveer 33% naar 66%.

Tesla

Solarama is door Tesla Energy geselecteerd om de Tesla Powerwall en Powerpack te mogen verkopen en installeren. De opslag-systemen van Tesla zijn compatibel met de merken die wij voeren. Uiteraard kunt u een opslag accu’s ook nog later plaatsen.

Fronius Energy Package

Fronius heeft voor haar hybride omvormers een energy package ontwikkeld. Het voordeel hiervan is dat de accu rechtstreeks op de omvormer kan worden aangesloten en er verder naast een smartmeter geen andere apparatuur nodig is om het systeem compleet te maken.

StorEdge

SolarEdge heeft voor de opslag van energie de StorEdge oplossing. In samenwerking met Tesla kan de Powerwall op elke SolarEdge-omvormer aangesloten worden die na 2012 is geproduceerd. Bij SolarEdge kunt u uw eigen verbruik en opslag online monitoren met de gratis ingebouwde webserver.

 

Vragen of wilt u bijvoorbeeld meer weten over opslag systeem voor zonne-energie?

Solarama B.V. is dé specialist in zonnepanelen, omvormers en opslagsystemen  

* verplichte velden om in te vullen