Selecteer een pagina

Litium accu voor zonne-energie opslag.

Loodzuur accu voor zonne-energie opslag.

Accu – opslagsysteem zonne-energie

Solarama B.V. is dé specialist in opslagsystemen voor zonne-energie. 

Voor de opslag van de door de zonnepanelen opgewekte energie zijn er bij off-grid systemen accu’s nodig. Off-grid betekend dat u zonder stroom-netwerk uw eigen stroom beheert en opslaat. Offgrid Solar is onze Off-grid service en deze gebruikt de nieuwste soorten Lithium accu’s, de zogenaamde LiFePO4 accu’s. Naast de grote voordelen van Lithium accu’s in het algemeen zijn onze systemen bovendien modulair opgebouwd. Dat wil zeggen dat de capaciteit nog uitgebreid kan worden naar uw energie behoefte.

Lithium versus Loodzuur

Bruikbare energie:

De nominale capaciteit wordt bij accu’s uitgedrukt in Ah. Bij een Loodaccu kan dus ongeveer de helft van de capaciteit benut worden. Indien men deze verder leeg trekt zal de loodaccu permanente schade ondervinden. Lithium accu’s daarentegen kunnen dus volledig benut worden.

Levensduur:

Het grootste voordeel van Lithium accu’s is de levensduur. Deze is bij onze LiFePO4 accu’s zelfs minimaal 6500 cycli terwijl een loodaccu maximaal 1500 cycli heeft. Dit betekend dat u sowieso de eerste 20 jaar hier geen omkijken naar heeft.

Laadefficiëntie:

Om de laatste 20% van een loodaccu volledig op te laden kost in verhouding veel energie en duurt ook veel langer vergeleken met Lithium. Tevens is het bij Lithium niet nodig om de accu regelmatig volledig op te laden. Bij off-grid systemen is dit belangrijk omdat men afhankelijk is van de zonuren op een dag.

Onderhoud:

Lithium accu’s hebben geen enkel onderhoud nodig terwijl dit bij loodaccu’s regelmatig moet gebeuren.

Conclusie:

Lithium accu’s zijn op alle vlakken in het voordeel ten opzichte van loodaccu’s. Het enige nadeel is de aanschafprijs die hoger ligt. Maar wanneer men over de complete levensduur gaat kijken wint ook hier weer de Lithium accu!

Wilt u meer informatie over zonne-energie opslag accu's ?

Heeft u interesse of wilt u advies over de mogelijkheden van zonnepanelen opslagsysteem ?

* verplichte velden om in te vullen